עוף טוב. יש יותר טוב.

מדע fucker

עוף טוב, יש יותר טוב?

ובכן חברת עוף טוב שומרת על קו פירסומי שמתרכז באיכויות המוצרים שלה. אבל אם יש משהו שמעצבן אותי זה חברה שמבטיחה הרים וגבעות כאשר אין לה שום הוכחות לכך. אני באמת שמאמין שיש פגיעה בלקוח כאשר מטמיעים בו הפחדה רק בכדי למכור מוצר.

נכנסתי לי לאתר הפייסבוק של החברה שמופיע תחת השם "אימא אין כמוך- עוף טוב" (שכידוע אימא עושה שניצלים ואבא חוטב עצים ונלחם עם טיגריסים, וזוגות הומוסקסואלים לא מבשלים שניצלים לילדים). והנה הופיעה לה פרסומת חביבה.
Picture2
טוב אז ברור שהמטרה של כולנו היא לשמור על תזונת הילד כפי שהכותרת מדגישה, גם האימא במטבח וגם האבא בשדה הקרב יודעים זאת. ואיך שומרים על תזונת הילדים? מונעים מהם לאכול דברים שיש להם שמות מוזרים ולא מוכרים. כפועל יוצא מהעיקרון הידוע – מה שאני לא מכיר, כנראה לא טוב בשבילי.

חשיפה!!!
אבל מה זה אומר בלי E numbers? שאלתי את עצמי.  הלכתי לבדוק ברכיבי המוצר ולהפתעתי מצאתי שמנה של עוף (טוב?)  מכילה  נוגד חמצון E306 ואפילו (לא תאמינו) צבע מאכל E101. גם משהו שיש לו ליד השם את האות המפחידה E   וגם צבע מאכל…  אבל מה עם הילדים???

טוב אולי כדאי כבר להוריד קצת את הבהלה. רכיבים מרשימת ה E   לא אומרים רעלים ולא כימיקלים מסוכנים. זוהי סך הכול רשימה שמסכמת באופן מסודר את הרכיבים שנבדקו ואושרו לתוספת במזון על פי האיחוד האירופאי, בעצם ה E   בטבלה משמעותה אירופה, לא כזה מפחיד נכון? (טוב, בכל זאת יהודים וזה…). ובטבלה הזו יש להם מאות על מאות רכיבים שונים, תנאי הכניסה לרשימה הוא אישור לשימוש על ידי הסוכנות לבטיחות במזון האירופאית . והקטע הוא שרבים וטובים מרכיבי הרשימה מגיעים מ"הטבע", מצמחים, מאצות ואפילו מ – שניצלים! כן חברים, ה E 306  וה  E 101  שמצאתי בשניצל הם סך הכול ויטמין E ו B2. אפשר להירגע.

אז החלטתי לפנות אל המומחים לנושא, עוף טוב (וכשאני אומר נושא אני מתכוון פרסומות חסרות אחריות שמפחידות הורים).
בשירות הלקוחות ענה לי עידן (שם בדוי. השם המקורי רשום לי איפשהו ושכחתי איפה). עידן חזר ואמר שהמוצר מכיל רק רכיבים טבעיים, ועוף טוב עומדים מאחורי הפרסומות הזו מאה אחוז.
אמרתי לעידן, שאני זורם אתו, בוא ונגיד שהמוצרים של עוף טוב הם תמצית הטבע (חכו חכו, זה בא בסוף התחקיר). אבל האם תוספת של מספרי E   איכשהו פוגעים בתזונת הילד? האם הורים שנותנים לילדיהם כמוסות E 300  (ויטמין C) בעצם פוגעים בתזונתם?
" אני לא יכול לענות לך על זה. כי זה לא מסתדר תמיד בד בבד."  ענה לי עידן.
האמת שכבר ענית על זה, התעקשתי, ואני רק מבקש הוכחות. וכשאני אומר "אתה" אני מתכוון לחברה שאתה מייצג .
עידן ביקש לבדוק את הנושא לעומק, וביום למחרת חזר אלי אם תשובת טכנולוג המזון.  רק ששוב, בתשובה לא נאמר דבר על תזונה נכונה.  ולעידן שוב לא הייתה תשובה, אז הוא ביקש לוודא עם הטכנולוג לפני שהוא מוציא תשובה רשמית (טיפ, תפתחו בלוג, מסתבר שכשאתה אומר שאתה כתב של בלוג זה נשמע מאוד רציני). וככה חזרנו שלוש פעמים. עד שחברת עוף טוב שלחו לי סוף סוף (בדואר)  תשובה מנומקת ממנהלת אבטחת האיכות, אילה.
אבל כצפוי, גם אילה לא אמרה מילה על תזונה. רק ציינה שיש לה case. כי בעצם אם רכיב מזון לא מוסף והוא נמצא כמו שהו במזון, אז הוא לא תוסף מזון ולא צריך לציין שיש לו מספר E . צודקת אילה. אבל עדיין אין הבדל בין ה   E101 שיש בשניצלים של עוף טוב ל E101 שיש בכמוסות מולטי ויטמין. זה אותו החומר.

והקטע הוא שזה לא רק מספרי ה E . הפרסומות של עוף טוב מנסות להפחיד את הציבור מכל מה שהם לא תופסים כ "טבעי" :

אז מה בנוגע למייצבים?
חומרים מייצבים
הופה! עכשיו הבאתם שם מפוצץ.   מה הם אותם רכיבים נפוצים שמייצבים את המזון? אותו E407 קרג'ינאן, או אפילו E404 אלגינאט? אלו סך הכל מיצים של אצות ים, אבקה של זרעים ושרפים של עצים. עדיין נשמע מפחיד? אז תזכרו שתזונאים ורופאים בהרבה מקרים אפילו ממליצים לקחת מייצבים. סיבי תזונה,  מכירים? אז אפילו Benefiber  הידוע הוא למעשה E412 .

וצבעי מאכל?
צבעי מאכל

צבעי מאכל יכולים להיות ממש סבבה. תמצית כורכום (E100), כלורופיל (E 140) וקרמל(E 150a) כולם מוגדרים כצבעי מאכל. אין סיבה להימנע מהם ככלל.

ומה עם המונוסודיום גלוטמט הארור?
מונוסודיום
מסתבר שהוא בטוח לחלוטין. מוכח מחקרית. אבל עזבו שניה מחקרים מדעיים, אפילו ב ynet בריאות רשמו שהוא בטוח, ו ynet בריאות זה מדור "עיתונאי" שיגדיר אפילו כוס מים כרעל מסוכן.

אז אולי נשאר רק עם טבעי?
ובכן גם טבעי המוצר של עוף טוב הוא ממש לא. טבעי הוא דבר שקיים בטבע. בלי התערבות האדם (עזבו עכשיו פילוסופיה, אני יודע שגם האדם הוא חלק מהטבע). וצרי לי לספר לכם, בטבע אין תרנגולות ואין שניצלים של עוף טוב. לא אילה מנהלת אבטחת האיכות ולא עידן נציג שירות הלקוחות ראו מימיהם תרנגולת מהלכת לה בטבע. היא פשוט תוצר של השבחה גנטית שבמשך דורות על דורות הפכה להיות יצור שלא שייך ב  SHIT לטבע. ולכל הטבעונים בקהל – גם חיטת הלחם שפירוריו מצפים את השניצל לא קיימת בטבע. האוכל שלנו לא טבעי. נקודה. הוא מזין, הוא בריא, אבל הוא לא טבעי.

וחשוב לי להבהיר, אני לא אומר כאן שכל רכיב ברשימת הרכיבים של כל מזון חייב להיות בריא. תמיד יכול להיות שיתגלו הוכחות שרכיב מסוים פחות בריא ממה שחשבנו, אבל זה שיש לו שם לא מוכר לא אומר שום דבר. גם Dihydrogen monoxide נשמע כמו משהו שאולי כדאי לוותר עליו, למרות שזה אחד השמות המדעיים של מים. אישית אני בדרך כלל סומך על מה שקובעים אנשי המחקר והרפואה, אין לי ברירה. אני לא מבין בכל דבר ובסוף ההיסטריה עוד תגרום לי להימנע משתיית כוס מים. אבל אני קיוויתי שחברה כמו עוף טוב, חברת מזון שמצהירה שיש לה מחויבות לתזונה שלנו, תעשה כמוני ותקשיב לעדויות המדעיות ולאנשי המקצוע. התבדיתי.

אז לא קוראים נכבדים , לעוף טוב לא באמת אכפת מהתזונה של הילדים שלכם. צר לי לנפץ את אשליית הפרסומת. אם היה אכפת לעוף טוב מהילדים שלכם הם היו מרגישים לא בנוח להפחיד אתכם מדברים בטוחים ומועילים לילדיכם.  אבל מה שכן, לעוף טוב אכפת מהארנק שלכם. בשביל הארנק שלכם הם באמת מוכנים לעשות הכול.

5 מחשבות על “עוף טוב. יש יותר טוב.

  1. אני מתייחס למאמר כאילו נכתב עבורנו, האנשים הפשוטים.
    ידוע לי שלהרבה חומרים "רגילים" יש סימון E, כמו ויטמין בי שהבאת כדוגמה, אבל אנחנו, האנשים הפשוטים, לא אמורים לדעת את זה. ככה יוצא שמי שכותב שהמוצר שלו מכיל E123 במקום לכתוב שהוא מכיל מלח שולחן הוא, אולי, צודק, אבל הוא מסתיר מידע.
    כאשר אני מעיין ברשימת הרכיבים, לפני שאני מחליט לקנות מוצר, אני לא מגיע לחנות עם מילון מונחים. אז מה אני עושה? אני פשוט מוותר על מוצר שיש לו רשימת E ארוכה.
    בקיצור, חובת הסימון יוצאת נפסדת, ואולי גם אני מפסיד (כשאני מוותר על ויטמין בי בגלל סימון לא ברור), אבל מה לעשות שאני רוצה לדעת מה אני קונה ?
    עדיף שישמרו את שיטת הסימון הזו למוצרים שבאמת יש להם רק שם כימי ארוך ומסובך.

    אהבתי

  2. שי, אני מבין שהשקעת בתחקיר ושעוף טוב התייחסו אליך כעיתונאי חוקר ולכן מפתה לחבוש את הכובע הזה. מה לעשות, שלא גילית כלום. כלום. פתיח מפוצץ על עוולות ופגיעה בלקוחות, והמשך מאולץ שמתמצה בדיון על סימון הרכיבים וטבעיותה של התרנגולת (!!), כמנהג אחרון רכילאי טמקא.
    מחנה הבלוגרים שאתה נמנה עליו שואף לשאת את דגל הרציונליות. המטרה ראויה מאד אבל רציונליות לא היתה כאן היום. ראוי לצמצם את מינון הדרמטיות הריקה, ואשכרה לכתוב פוסט משעמם – או לוותר על פוסט – כשהמציאות משעממת.

    אהבתי

    1. אופק שלום רב

      אני חושב שיש משהו במה שאתה אומר. בדיעבד הפוסט הזה היה צריך אולי כן לעלות אבל לא בצורה הזו.
      הבעיה העיקרית שיש לי עם עוף טוב זה שהם לא מעוניינים לקדם מוצר בריא יותר אלא לנצל פחדים ציבוריים כדי למכור את המוצר שלהם. לא הייתי נהיר מספיק לגבי זה. תכלס.

      אהבתי

      1. שי, אני מעריך מאד את תגובתך. אני עדיין לא רואה במעשי עוף טוב טעם לפגם – המוצר שלהם למיטב הבנתי אינו לא-בריא, הם לא הטעו (לדעתי גם לא במשתמע) לקוחות, ובאשר להאשמות שהם לא מעוניינים ליצר מוצרים בריאים או לנצל פחדים בציבור – כמו שאמרו גדולים ממני, טענות חריגות דורשות הוכחות חריגות. בהיעדרן, זו בסהכ רכילות.
        ושוב, מעריך מאד את היכולת לרדת מעצים. מאחל יותר ממנה גם לעצמי.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s